gray steel 3-door refrigerator near modular kitchen

Emballering er en videnskab

Du er ved at lægge sidste hånd på renoveringen ud i køkkenet. Komfuret og kogepladerne er sat op. Emhætten er sat op. Nu mangler du kun at få lavet god belysning over kogepladerne, så du rent faktisk kan se, hvad du laver en mørk vinteraften. Du har derfor besluttet, at der skal sættes et smalt lysstofrør op langs væggen – lige under emhætten. Og hvor finder du så et lysstofrør på ca. 60 cm? Hos en elektriker – eller en isenkræmmer – hvor ellers? Og ja, du finder det online, så det er bare med at beslutte dig for, om det skal være koldt eller varmt lys, der skal kastes ned over gryderne.

Sikker forsendelse

Du finder et lysstofrør og bestiller det. Du skal vente i to dage, så ankommer det. Fint pakket ind i et paprør og viklet ind i bobleplast. Sikker forsendelse. Paprøret er i øvrigt ikke rundt. Nej, det er firkantet. Og du ved hvorfor: Et firkantet paprør koster ikke lige så meget at forsende, som et rundt. Det har noget at gøre med, at det er nemmere at scanne adresserne ind fra pakker, der ligger stabilt og ikke ruller rundt.

Du er taknemlig for, at du fik dit lysstofrør så hurtigt – og at forhandleren havde sørget for sikker forsendelse. Det ville have været en ærgrelse, hvis lysstofrøret var knækket undervejs. Men heldigvis – der findes bobleplast, som netop aftager eventuelle stød og slag. Nu står du så med emballagen til lysstofrøret i hænderne. Du er fristet til bare at kyle det i de rigtige bøtter nede i gården. Der er dog en lille stemme inde i dit hoved, der fortæller dig, at det skal du ikke gøre. Det er fin og nyttig emballage, som sagtens kan genanvendes.

Endda miljøvenligt

Ja, du kan endog se på paprøret, at det er miljøvenlig emballage. Om bobleplasten også er det, er du ikke så sikker på. Dit spørgsmål til dig selv er dog: Får jeg nogensinde brug for at sende et lysstofrør? Ej, altså. Du behøver da ikke at være så fastlåst i din tankegang.

Et firkantet paprør kan sagtens bruges til at forsende et af dine malerier i. Du behøver jo ikke altid at ramme dem ind, når de (malerierne) skal bruges som fødselsdagsgaver. Du kan sagtens sende din søster et af malerierne i sådan et paprør. Og ja, hvis du vil, så kan du bruge noget af bobleplasten til samme formål: Vikl det om det sammenrullede lærred, så det i det mindste beskyttes imod eventuel fugt. Din søster kan så selv vælge ramme til maleriet, eller hun kan nemt opbevare det, indtil hun får besluttet sig for, hvor maleriet skal hænge.

Vi skal lære at genbruge

Din stemme har talt til dig. Du smider hverken paprør eller bobleplast ud. Du folder plasten sammen og lægger det – sammen med paprøret – på en af de tomme hylder inde i dit atelier. Penslerne frister. Du vil gerne arbejde videre på det der portræt. Men den går ikke. Du skal ud i køkkenet og have sat det lysstofrør op, så du kan se, hvad du laver, når du svitser grøntsagerne.